Mitä elimistössä tapahtuu, kun hengität?
Kehon solut tarvitsevat happea polttaessaan esimerkiksi rasvaa ja sokeria energiaksi. Kun solut tuottavat energiaa, ne tuottavat myös "jätettä" eli hiilidioksidia, josta kehon on päästävä eroon.
Sisäänhengitys kuljettaa happea hengitysteiden kautta henkitorveen ja keuhkoihin. Keuhkoissa henkitorvi jakautuu ensin isoiksi ja sitten yhä pienemmiksi keuhkoputkiksi, ja jokaisen keuhkoputken päässä on pieniä rakkuloita. Varsinainen kaasujenvaihto tapahtuu näissä keuhkorakkuloissa.
Ilman sisältämä happi siirtyy vereen, joka kuljettaa sen kehon kaikille soluille. Toiseen suuntaan veri taas tuo keuhkorakkuloihin kehon aineenvaihdunnassa muodostuneen hiilidioksidin, joka poistuu uloshengityksen myötä. Molemmat toiminnot ovat välttämättömiä kehon normaalille toiminnalle.
Skyddalta hengityksensuojain oikealla kertoimella
Skyddan laajassa valikoimassa on erityyppisiä hengityksensuojaimia, jotka luokitellaan suojauskyvyn mukaan.
Hengityksensuojaimen suojauskerroin ilmoittaa
- kuinka monta kertaa puhtaampaa ilmaa hengityksensuojaimen sisäpuolella odotetaan olevan ulkopuoliseen ilmaan verrattuna.
Mitä vaarallisemmilta aineilta käyttäjän on suojauduttava, sitä korkeampi on hengityksensuojaimen suojauskertoimen oltava