Estä jalkakipu ja jalkavammat oikeilla työjalkineilla

Jalkavamma ei aina aiheuta (pelkästään) jalkakipua, vaan vaikutus ja kipu voi tuntua (myös) muualla kehossa. Terveitä jalkoja tarvitaan aina, vaikka kyse olisi istumatyöstäkin.

Työperäisten jalkavammojen syitä ja seurauksia

Jalkavamman vaikutus voi jalan lisäksi tai sijasta kohdistua vaikkapa selkään, tasapainoon tai lonkkiin. Ulkoiset jalkavammat, kuten paleltumat tai palovammat, voivat viedä jalan toimintakyvyn osittain tai kokonaan.

Jalkavamma voi johtua yhtä hyvin liiallisesta istumisesta kuin liian vähäisestä levosta. Jalkojen voima pysyy yllä vain niitä käyttämällä, mutta toisaalta liian väsyneet jalat voivat estää pelastautumisen hätätilanteessa.

Moniin töihin liittyy puristumisvaara nostojen, raskaiden kuormien, koneiden tai materiaalien takia. Pahimmassa tapauksessa jalat voivat jopa murskautua. Myös esimerkiksi roiskeiden liukastama tai jäätynyt alusta voi aiheuttaa vammoja.

Kosteus, varsinkin yhdessä kylmyyden kanssa, voi aiheuttaa jalkakipuja ja –vammoja. Kuivat jalat kestävät kylmyyttä parhaiten. Joissakin töissä haasteena voi taas olla liiallinen kuumuus ja sen myötä jalkojen palovammariski.

Tyoturvallisuus_jalkavammat_500x300

 

Miten valita oikea turvajalkine?

Katso Suojainuutisten jakso, missä asiantuntijamme Joonas Jarkko kertoo kuinka valitset turvajalkineen.