Hiihtoliitto_rakentajatiimi_Skydda_vaatetusSulasta maasta umpihankeen. Hiihtoliiton rakennustiimin Timo Reijonen ja Jyri Immonen testasivat tällä kaudella Skyddan työvaatteet. Kuva: Jari-Pekka Jouppi /Hiihtoliitto

Hiihtoliiton rakennustiimi kiertää Suomen etelästä pohjoiseen hiihtokauden aikana. Hiihtotapahtumia rakennetaan yhtä lailla umpihangessa ja loskassa kuin tuulessa ja tuiskussa sekä lumi-, vesi- ja räntäsateessakin. Skydda tarjosi tänä vuonna Hiihtoliiton rakennustiimille työvaatteet rakennustöihin.

Rakennustiimin vastuulla on kilpailupaikkojen mainosrakentaminen sekä Helsinki Ski Weeksin väliaikaisrakentamista. Kauden aikana mainosaitaa asennetaan useita kilometrejä. Tällä kaudella rakennustiimi on kiertänyt Maastohiihdon Suomen Cupin ja SM-kisojen televisioitavien kisojen paikkakunnat sekä Rukalla ja Lahdessa järjestetyt maailmancupit. Uutena tapahtumana mukana oli Helsingin Olympiastadionilla järjestetty kuukauden mittainen Helsinki Ski Weeks.

Skyddan työvaatteista jäi positiivinen mielikuva

Hiihtoliitto_Skydda_aita_LSG-Pepe-Korteniemi-2022-3032Skydda oli näyttävästi mukana vuoden 2022 Salpausselän kisoissa Lahden stadionilla. Kuva: Pepe Korteniemi / Hiihtoliitto.

Rakennustiimin vetäjä (Implementation Leader) Timo Reijosen mukaan mainospaikkojen rakentamisessa hyvin paljon ratkaisee se, mihin televisiokamerat sijoitetaan.

– Rukan maailmancupissa rakentaminen, kisojen läpivienti sekä purkaminen kestää yhteensä viikon. Lahden Salpausselän kisoissa olin paikalla pari viikkoa, josta ensimmäisen viikon olin kisaorganisaation apuna. Pääsääntöisesti matkustamme rakentamaan kisapaikkoja muutaman päivän ennen tapahtumaa. Reijosen mukaan kauden mielenkiintoisin tapahtuma oli Olympiastadionille toteutettu Helsinki Ski Week.
– Siinä pääsi miettimään monia asioita ihan alusta alkaen. Kaikkiaan hieno uusi tapahtuma.

Reijonen on kiertänyt Hiihtoliiton hommissa Suomen hiihtokisoja yli viiden vuoden ajan. Nyt oli ensimmäinen talvi, kun suorituspaikkojen rakennusmailla vaadittavat työvaatteet tulivat Skyddalta.
– Kokemus oli todella positiivinen. Ennen työvaatteet hankittiin itse ja laatu vaihteli suuresti riippuen merkistä. Skyddalta saadut vaatteet olivat hyviä ja niissä oli mukava ja turvallinen tehdä ulkona vaihtelevissa keliolosuhteissa töitä.

Rakennustiimin kokemuksia Skyddan työvaatteista, käytössä L. Brador, Arbesko ja Guide

Hiihtoliiton rakennustiimin Timo Reijonen ja Jyri Immonen listasivat käytössä olleet työvaatteensa ja kertovat, miten työvaatteet toimivat erilaisissa rakentamisolosuhteissa ja työoloissa. Alla mainittujen työvaatteiden lisäksi rakentajilla oli käytössä Skyddan pipot ja Guiden työhanskat.
Reijosen mukaan työvaatesetti on toiminut todella hyvin rakennustöissä.
– Olen jopa käyttänyt 1,5-vuotiaan poikani kanssa ulkoillessa ja lumessa temmeltäessä. Saa pyöriä ja sukellella ihan rauhassa lumessa eikä tule lumi mistään läpi.

Työvaatesetti sisälsi:

Skydda_LBR_430P

L. Brador 430P -takki suojaa erittäin hyvin sateelta ja tuulelta

”Takki on normaalivartaloiselle miellyttävä leikkauksiltaan ja hyvin istuva sekä sopiva. Sopivan kokoinen huppu ja korkea kaulus suojaavat sateelta ja tuulelta erittäin hyvin. Kokomerkintä pitää normaalivartaloiselle hyvin paikkaansa.

Vetoketjullisia taskuja on riittävästi ja ne ovat reilun kokoisia. Takki on pysynyt käytössä siistinä, materiaali on kestänyt hyvin kulutusta ja pesu ei ole juurikaan muuttanut sen ominaisuuksia. Heijastimissa on vain pientä kulumista.

Pientä miinusta voi antaa hihojen ranteita suojaavista manseteista, jotka ovat ahtaat. Vetoketju on jämerää tekoa, mutta hieman hankala sulkea.

Tällä talvikäyttöisellä takilla ja sopivilla kerroksilla pärjää kovemmillakin pakkasilla, mutta kevätkeleillä saattaa olla jopa liian lämmin, sillä alle viiden asteen pakkasilla tuli ihan kuuma työtä tehdessä. Työnjohtajille takki sopii myös, kun on hieman lämpimämmät kelit.”

L.Brador 190P -talvihousut kestävät hyvin kulutusta

”Erittäin hyvät talvityöhousut!

Housut ovat ominaisuuksiltaan kuin takkikin, mutta otimme kokoa suuremmat housut, jotta olivat oikean kokoisia. Lahkeissa on lumistopparit, jotka ovat iso plussa ja suojaavat hyvin talvisissa olosuhteissa.

Erittäin hyvä kulutuksen kesto ja todella hyvä että housuissa on polvisuojille paikat!

Miinuksena voi mainita mukana tulevat henkselit, jotka valuvat herkästi olkapäiltä ja pituussäätö antaa helposti periksi.”

L.Brador 6024P -Collegepusero on miellyttää materiaalia ja hyvä välipusero

”Miellyttävää materiaalia oleva collegepusero on tiukka mutta toimii hyvin. Liukas ulkopinta ei ahdista liikkumista ja fleece sisäpinta lämmittää hyvin.

Puseron kaulus suojaa niskaa ja kaulaa. Leikkaus on melko vartalon myötäinen ja kokomerkintä passaa hoikalle vartalolle.

Todella hyvä välipuserona.”

Arbesko 969 -työturvakengät pitävät hyvin jäisillä pinnoilla

”Parhaat talvityökengät mitkä itselläni on koskaan ollut. Kengissä on lämmin villavuori ja päällinen täysnappanahkaa. Pohjat todella pitävät talvityöolosuhteissa lumisilla ja jäisillä pinnoilla. Lämpimät ja miellyttävät jalassa.”

L.Brador lämpökerrasto on miellyttävän tuntuinen iholla

”Aluspaidasta ja pitkistä alushousuista koostuva setti lämmittää pakkasilla ja miellyttävän tuntuinen. Kuminauha housujen vyötärössä vois olla hieman napakampi.”

Kirjoitettu 29/03/ 2022

Sinua voisi kiinnostaa myös