Artikkeli_ohjeet-desinfiointiin_900x300px

Oikeat desinfiointimenettelyt tartuntojen torjumiseksi ovat tärkeitä suojainten käytön yhteydessä. Kun valitaan suojain, joka kestää useat desinfioinnit, siitä seuraa myös muita positiivisia vaikutuksia; suojaimen ja suodattimien käyttökustannukset jäävät alhaisiksi sekä ympäristöhaitat pieniksi.

Sundström koko- ja puolinaamareiden, mallit SR 90, 100, 200 ja 900, sekä niiden esisuodattimen ja hiukkassuodattimen desinfiointi ja uudelleenkäyttö

Upottamisen 70-prosenttiseen isopropyylialkoholiin tai 60-prosenttiseen etyylialkoholi / etanoliliuokseen on osoitettu tappavan bakteerit ja virukset tehokkaasti. Sundström koko- ja puolinaamarit on testattu perusteellisesti ilman haitallisia vaikutuksia. Laitteissa ei havaittu suorituskyvyn tai tehokkuuden puutteita sen jälkeen, kun ne oli upotettu yllämainittuun desinfiointiliuokseen 5 minuutiksi 4 kertaa päivässä 18 kuukauden ajan.

Toimi näin:

 1. Irrota esisuodattimen pidike ja esisuodatin hiukkassuodattimen SR510 päältä.
 2. Irrota hiukkassuodatin hengityssuojaimesta tai suodatinsovittimesta.
 3. Irrota ulos- ja sisäänhengitysventtiilit.
 4. Puhdista näkyvä lika pois hengityssuojaimen rungolta ja muilta komponenteilta käyttämällä vettä ja saippuaa (huom. P3-suodatinta ei saa pestä vedellä). Kuivaa suojaimen osat ennen desinfiointia.
 5. Upota hengityssuojaimen runko, hengitysventtiilit, P3-suodatin, esisuodatin, esisuodattimen pidike ja suodatinsovitin desinfiointiliuokseen vähintään 5 minuutiksi.
 6. Nosta osat desinfiointiaineesta.
 7. Anna osien kuivua ilmassa vähintään tunnin ennen seuraavaa käyttöä (mieluiten yön yli).
 8. Jos käytät lisäksi puhallinsuojainta: SR 500 / SR 700 -puhallinyksikkö ja letku voidaan ruiskuttaa ja puhdistaa 70-prosenttisella isopropyylialkoholilla tai 60-prosenttisella etyylialkoholi / etanoliliuoksella. Sama koskee myös SR 900 puolimaskin kanssa käytettävää SR 905 suodatinpidike + SR952 kaksoisletku yhdistelmää.
 9. Desinfiointi voidaan toistaa niin usein kuin tarpeen.
 10. Vaihda esisuodatin SR 221 vähintään 7 päivän välein.
 11. Vaihda SR 510 -hiukkassuodatin 18 kk:n kuluttua tai aikaisemmin, jos on merkkejä vahingoittumisesta, likaantumisesta tai lisääntyneestä hengitysvastuksesta.

  18 kuukauden käyttöaika edellyttää, että suodatinta käytetään vain virusten ja bakteerien torjuntaan eikä suodatin altistu suurille määrille hiukkasia, kuten hiontapölyä.

  Huom! Noudata aina desinfiointiaineen käyttöturvatiedotteen ohjeita. 

Katso lisätiedot Sundströmin verkkosivuilla:
https://www.srsafety.com/fi/support/articles/covid19

Lataa tästä desinfiointiohjeet talteen

Kysy puhdistukseen käytettävää desinfiointiainetta asiakaspalvelustamme skydda@skydda.fi 
0201 523 200

Kirjoitettu 23/03/ 2020

Sinua voisi kiinnostaa myös