Ilman toimivaa valaisinta pimeässä työskentelystä ei tule mitään. Petzlille saavuttamattoman saavuttaminen on enemmän kuin vain ammattilaisille annettu lupaus.

Skydda_www_2021_08_Petzl_imago_900px
Yli 50 vuotta toiminut ranskalainen perheyritys Petzl valmistaa erikoistuneita, suorituskykyisiä ja turvallisuuteen keskittyviä henkilönsuojaimia, jotta työskentely pimeässä olisi turvallista ja mukavaa.

Yritys on erikoistunut erityisesti otsavalaisimiin, kypärävalaisimiin, kypäriin sekä putoamissuojaimiin, kuten turvavaljaisiin ja niiden varusteisiin. Myös varustevalikoima on mittava, sillä kypärätarvikkeista löytyy otsavalaisimien kiinnityslevyt, visiirit ja heijastintarrat.

Yhtiön slogan ”Saavuta saavuttamaton” (“Access the inaccessible”) on tuotekehityksessä kaiken lähtökohta. Olitpa sitten nousemassa huipulle tai laskeutumassa pimeyteen, Petzl takaa mukavat ja turvalliset välineet työskentelyyn.

Henkilönsuojaimien vikojen eliminointi etusijalla
Petzlin tavoitteena on, ettei tuotantolaitoksista lähde lainkaan viallisia valaisimia myyntiin.

Henkilönsuojaimien valmistusvaiheessa laaduntarkkailu ulottuu koko tuotantoketjuun: toiminnan automaattinen koneellinen tarkastus, avainkohtien tarkastaminen ihmisten toimesta, lisävarmistus virheenkorjausjärjestelmillä sekä kunkin tuotteen yksilöllinen tarkastus tuotannon päätteeksi.

Petzlin tarina alkoi 1930-luvulla Kaakkois-Ranskassa, kun käsityöläinen Fernand Petzl tutustui luolatutkimukseen Crollesin alueella. Aina palattuaan työpajalle syvyyksiin tekemiensä retkien jälkeen Fernand visioi uusia varusteita pimeiden ja korkeiden paikkojen tutkimiseen.

Vuonna 1968 hän toi myyntiin ensimmäiset tuotteensa, ja vuonna 1970 syntyi Petzl-yhtiö. Yhtiön pääkonttori ja keskeiset toiminnot ovat edelleen Ranskassa. Petzlin ensimmäinen otsavalaisin tuotiin markkinoille vuonna 1973.

Yhtenä merkittävänä innovaationa Petzlillä on FACE2FACE-teknologialla varustettu otsavalaisin, joka sallii valaisimien käyttäjien olla kasvotusten toisiaan häikäisemättä.

Nykyisin yhtiö myy joka vuosi yli seitsemän miljoonaa tuotetta. Noin 10 miljoonaa ihmistä käyttää Petzlin henkilönsuojaimia joka päivä.

Skydda_www_2021_08_Petzl_imago_hero_900x300px_02

Teollinen huippulaatu yhdistyy standardit ylittäviin tuotteisiin
Jokainen Petzl-henkilönsuojain on suunniteltu alusta loppuun yrityksen suunnittelukeskuksessa Ranskan Alpeilla. Keskukseen on koottu kaikki mekaniikan, tekstiilialan, elektroniikan, optiikan ja tekniikan osaaminen, jota tuotteiden luominen vaatii. Tuotteiden laatua ja käyttöturvallisuutta arvioidaan heti suunnittelu- ja prototyyppivaiheesta alkaen ja erityistä huomiota asiantuntijat kiinnittävät ammattilaisten käyttöriskeihin.
Tuotetestaukseen keskittyneissä laboratorioissa suoritetaan dynaamiset pudotustestit, iskunkestävyystestaus, syklinen testaus ja suorituskykytestaus sekä otsavalaisimissa valokeilojen laadun ja paloajan testaus. Tuotteiden kehitysprosessi sisältää kurinalaisen kenttätestauksen, jotta ergonomiasta ja luotettavuudesta saadaan oikea kuva tosielämän ammattilaisten käyttötilanteissa.
Jo 50 vuoden ajan Petzliä on rakennettu neljän tukipilarin varaan, jotka ovat vakaana perheyrityksenä pysyminen, innovointiin ja parhaiden ratkaisujen visiointiin kannustaminen, teollinen huippulaatu, jonka tavoitteena on vikojen täydellinen eliminointi sekä yhteistyö Petzlin yhteisöjen kanssa globaaleja parhaita käytäntöjä tarjoten.

Skydda_www_2021_08_Petzl_imago_hero_900x300px_01

Petzl-otsavalaisin
• Kypäräkiinnitys
• Monikeilainen valaisin, jonka eri valaisutilat sopivat joka tilanteeseen: lähityöskentelyyn, lähivalaisuun, liikkumiseen, nopeaan liikkumiseen ja kauas katsomiseen.
• Akun kesto jopa 56 tuntia
• Pikalataus vain neljässä tunnissa


Tutustu verkkokauppamme Petzl-otsavalaisimiin ja lisävarusteisiin!

Kirjoitettu 26/08/ 2021