Artikkeli-hero-poikkeustilanne_900x300px-01

Työturvallisuus perustuu aina haittojen, riskien ja vaarojen tunnistamiseen ja ennalta ehkäisyyn. Tärkeää on myös suojainten ja työpaikan toimintojen jatkuva kehitys.Kun työturvallisuus on osa työpaikan arjen rutiineja ja jokainen ymmärtää ennakoinnin ja suojautumisen merkityksen, on poikkeustilanteista helpompi selvitä ja saada uudetkin käytännöt nopeasti osaksi jokapäiväistä tekemistä.

– Tavoitteenamme on aina ratkaista asiakkaan ongelmat ja auttaa parantamaan jokaisen asiakkaamme työpaikan työturvallisuutta, Skyddan myyntijohtaja Petri Kesti sanoo.

Henkilönsuojauksessa kokonaisuus ratkaisee

Skydda turvaa työpäiväsi huolehtimalla työturvallisuudesta. Kestin mukaan on tärkeää osata kertoa asiakkaille oikeantasoisesta henkilönsuojauksesta ja ajankohtaiset vaatimukset täyttävistä henkilönsuojaimista.

Asetukset ja standardit muuttuvat aika ajoin. Skydda tekee asiakkaan työsuojeluorganisaation kanssa alusta alkaen tiivistä yhteistyötä, jotta henkilönsuojauksessa voidaan ottaa huomioon asiakkaan työmaiden ohjeet ja määräykset sekä riskikartoitukset. 

– Jokaisen asiakkaan kohdalla mietin kokonaisuuden: miten suojataan pää, kuulo, näkö, kädet ja jalat ja minkälaista työtä kyseisellä työmaalla tehdään. Tarvitaanko korkean paikan työskentelyyn välineitä, entä palosuojaus tai kemikaalien kanssa työskentely, Petri Kesti antaa esimerkin.

Työmailla moninaisia toimenpiteitä koronavirustilanteessa

Koronavirustilanteen myötä monella työpaikalla ollaan uuden edessä. Kestin mukaan työmailla on tilanteeseen herätty ajoissa ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytty viipymättä. Varsinkin suurilla työmailla toimenpiteet ovat olleet mittavia.

Petri_Kesti_


– Tekijöiden välillä noudatetaan turvavälejä, taukotilojen käyttöä on porrastettu, niissä on tarjolla käsienpesumahdollisuuksia, käsidesiä ja -rasvaa lisäksi pintojen desinfiointia tehostettu ja muutenkin minimoitu ihmisten sosiaaliset kontaktit toisiinsa mahdollisuuksien mukaan, Kesti (kuvassa) luettelee.

 

Kesti toteaakin, että tehtailla ja rakennustyömailla ei voida tehdä etätöitä, siksi hygienian ja turvavälien merkitys on äärimmäisen tärkeää. Hän toteaa, että työmailla hengityksensuojaus on tarpeen kaikissa pölyävissä työvaiheissa. Siihen ei koronavirustilanne vaikuta.

Kestin mielestä on hienoa, että rakennusteollisuudessa varsinkin toimijat auttavat toisiaan parantamaan koko alan työturvallisuutta. Rakennushankkeista kilpaillaan, mutta työturvallisuuden kehittämisessä toimijat sparraavat toisiaan.

Lue lisää työturvallisuudesta täällä.

Kirjoitettu 27/03/ 2020

Sinua voisi kiinnostaa myös