Skydda_uutiskirje_2020_03_Reebok_Power_hero_900x300px_02

Työturvallisuuden perusasia on, että vain käytössä oleva henkilönsuojain auttaa suojautumaan työtapaturmilta.

Kodinkone- ja elektroniikkaketju Powerin työturvallisuuspuutteeseen osattiin tarttua Powerin oman valppauden ansiosta noin puolitoista vuotta sitten.

– Varastotyöntekijöiden jalassa olivat omat converset eivätkä meidän tarjoamat turvakengät. Kun selvitimme, mistä käyttämättömyys johtuu, oli vastaus yksiselitteisesti, että kengät olivat epämukavat, myyntijohtaja Tapani Aaltonen Powerilta kertoo.

Meininki muuttui reilu vuosi sitten, kun Skyddan tekninen myyjä Heikki Petrov otti kenkien mietinnässä lähtökohdiksi, että mukavuuden lisäksi niiden tulee olla sellaiset turvakengät, joita varastomiehet valmiita varmasti käyttämään.

– Näissä Reebokin turvakengissä on lenkkareita muistuttava ulkonäkö, ja kenkä on kevyt jalassa.

Siistissä sisätyössäkin on työturvallisuusriski

Power-pesukoneet_900x300pxPesukone saattaa painaa suojamateriaalien kanssa jopa 110 kiloa.

Varastotyöskentely on siistiä sisätyötä, mutta tapaturmariskin hetkiä ovat kuorman purut ja tavaranluovutus. Näissä tilanteissa vaatteiden tulee olla sellaisia, että ne eivät tartu kiinni mihinkään ja kenkien turvata varpaat. Powerille valikoituneissa Reebokin turvakengissä on alumiininen varvassuojus, joka suojaa varpaita ja jalkaterää vähintään 20 kilon painoiselta tippuvalta esineeltä yhden metrin korkeudesta. Suojus myös kestää 1 500 kilon eli noin henkilöauton painoisen puristuksen.

Esimerkiksi pesukone saattaa painaa jopa 110 kiloa, itse kone 103 kiloa ja siihen noin 7 kiloa suojamateriaaleja päälle.

– Onneksi tilanne oli sellainen, että jalkavammoja ei ehtinyt syntyä, ennen kuin vaihdoimme kenkämerkkiä ja turvakenkiä alettiin käyttää, Tapani Aaltonen sanoo.

Reebokin kevyt turvakenkä sopii sisätyöhön

Skydda_2020_03_Reebok_IB1030_PowerReebok IB 1030 on urheilullinen ja kevyt turvakenkä, jonka Memorytech-sisäpohja mukautuu jalan muotoihin.

Powerilla on Suomessa noin 40 liikettä, joihin Ruotsissa sijaitseva keskusvarasto jakelee tavarat myymälöihin. Lisäksi Suomessa on parin tuhannen neliön koontikeskusvarasto eli ns. hub.

Heikki Petrov kertoo, että Powerille turvajalkineeksi valittu Reebokin IB 1030 turvakenkä sopii hyvin sisätyöskentelyyn.

– Rakennustyömaalla pitää miettiä eri asioita kuten syövyttäviä aineita ja kuraa sekä rapaa. Powerille valitut turvakengät ovat hengittävää materiaalia eivätkä ne hiosta.

Varastotyöntekijät ovat jalkojensa päällä lähes koko päivän eli viikossa noin 40 tuntia. Jatkuvan käytön vuoksi kenkien tulee olla jaloissa mukavat ja pohjallista muokkaamalla niistä saa halutessaan yksilöllisemmät.

Tutustu Skyddan turva- ja työkenkiin!

Kirjoitettu 10/03/ 2020

Sinua voisi kiinnostaa myös