Hub_Työskentele_turvallisesti_katolla_900x300px

Katolla työskentely on syytä jättää ammattilaisille, eikä pätevälläkään kaverilla ole katolle asiaa ilman asianmukaisia suojaimia.

- Suojainten käyttöä ja kattotyöskentelyä on hyvä harjoitella ennen tositoimiin ryhtymistä. Katolla työskentely on joukkuelaji, joten yksinään ei katoille tulisi kenenkään lähteä työskentelemään, kertoo Skyddan putoamissuojainasiantuntija Sami Vihersalo. Skydda tarjoaa monipuolisesti erilaisia putoamissuojainkoulutuksia, joita voidaan myös räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. 

Kattotyöskentelijän ABC, eli täydellinen putoamissuojainjärjestelmä

Toimivan putoamissuojainjärjestelmän kokoat näillä elementeillä:

  • Anchorage = ankkurointi, eli kiinnityspiste
  • Body device = kokovaljas
  • Connecting device = nykäyksenvaimennusköysi, turvaköysi, kelautuva tarrain

Katoilla voi hyödyntää niin kutsuttua lifelinea, joka mahdollistaa työntekijän helpon liikkumisen koko katonharjan leveydeltä. Lifeline on väliaikainen ankkuripiste, joka kiinnitetään horisontaalisesti kahden kiinnityspisteen välille. Mikäli työtä tehdään vain yhden kiinnityspisteen kanssa, on työntekijän liikkumavara ankkuripisteestä noin 30 astetta suuntaansa.

Muista myös muut suojaimet

Jotta katolla työskentely on turvallista ja mukavaa, tulee muidenkin suojainten olla kunnossa. Huolehdithan, että myös nämä suojaimet ovat kunnossa:

  • Kypärä ja suojalasit
  • Pitävät työkäsineet
  • Tukevat ja joustavat turvakengät
  • Näkyvät, joustavat ja hyvin hengittävät työvaatteet

Valmis Putoamissuojainpaketti 

Tyoskentele-turvallisesti-katolla_hub_450x500pxSkydda Basic -putoamissuojainpaketti on valmis tuotepaketti kattotyöskentelyyn. Varusteet on pakattu kätevään muovilaatikkoon ja paketista löydät nämä tuotteet: 

1 kpl Kokovaljas Camp Empire
1 kpl Turvaköysi Vertiline 15 m
1 kpl Ankkurihihna Camp 1,2 m

 

Kokoa oma paketti asiantintijoiden vinkeillä

Mikäli haluat koota oman suojainpaketin, niin tässä muutama Skyddan asiantuntijan suosittelema tuote:

Ergodyne tuotteilla estät työkalujen putoamisen, kun työskentelet korkealla

Muista putoamissuojainten huolto

- Putoamissuojaimet tulee tarkistaa käyttäjän toimesta ennen jokaista käyttöä,  muistuttaa Vihersalo. Vuosittaisen määräaikaistarkastuksen hoidat helposti Skyddalla. Tutustu tarkemmin Putoamissuojainten tarkastuksiin ja muihin Skyddan palveluihin täällä.

 

Kirjoitettu 22/04/ 2020

Sinua voisi kiinnostaa myös