Tärkeää tietää pään suojauksesta
Jos työntekijä saa työpaikalla päävamman laiminlyönnin vuoksi, se voi aiheuttaa työnantajille kalliita korvauksia ja kohonneita vakuutusmaksuja. Jopa yrityksen maine voi olla vaakalaudalla työtapaturmien sattuessa.
Jos työntekijä saa työpaikalla päävamman laiminlyönnin vuoksi, se voi aiheuttaa työnantajille kalliita korvauksia ja kohonneita vakuutusmaksuja. Jopa yrityksen maine voi olla vaakalaudalla työtapaturmien sattuessa.
Teollisuudessa ja rakennusalalla on kaksi tärkeää päänsuojaustyyppiä; suojakypärät ja kolhupäähineet. Se, mitä päänsuojaimia tulisi käyttää, riippuu työpaikalla esiintyvistä riskeistä.
Päävammojen syntymiseen on kaksi yleistä syytä. Ensimmäinen on liukastuminen, kompastuminen tai putoaminen. Toinen syy on putoavan tai liikkuvan esineen osuminen.
Raskaassa teollisuudessa ja rakennusalalla työskentelevillä oletetaan olevan suurin riski saada päähän kohdistuva vamma. Kaikilla teollisuudenaloilla ihmiset ovat alttiita liukastumaan, kompastumaan tai putoamaan, mikä voi johtaa päävammaan. Korkealla työskentelevillä työntekijöillä on suurin riski saada päävamma putoamisonnettomuudessa.
Liikkuvan tai putoavan esineen osuminen voi johtaa vakaviin ja elinikäisiin vammoihin.
Suojakypärää tulee käyttää aina, kun vaarana on:
Kolhupäähinettä on käytettävä aina, kun vaarana on
Teollisuuskypärän käyttöiästä ei standardissa ole mitään yleistä suositusta. Tämä johtuu siitä, että kypäriä käytetään ja säilytetään mitä erilaisimmissa ympäristöissä. Kypärät on kuitenkin testattu olosuhteissa, joka vastaavat kolmen vuoden käyttöä skandinaavisessa ilmastossa. Testin jälkeen kypärien ominaisuudet olivat pääosin muuttumattomia. Käyttöaika saattaa olla lyhyempi, jos kypärä altistuu esimerkiksi kemikaaleille tai pitkäaikaiselle auringonvalolle.
Kypärä on vaihdettava välittömästi, jos se on altistunut:
UV-säteilyn suhteen kypärän käyttöiästä on vaikea antaa yleistä vastausta, koska säteilyn määrä riippuu siitä, kuinka paljon vietät aikaa ulkona ja kuinka voimakas säteily on.
Eurooppalaisessa standardissa EN 397 kypärät testataan eri luokissa, esim.
Kypärät voidaan testata ja hyväksyttää myös:
Mips-teknologialla varustettu suojakypärä on erityisesti kehitetty antamaan päälle lisäsuojaa haitallisia pyörimisliikkeitä vastaan. Zekler Zone Mips -suojakypärän pään ja ulkokuoren välissä on Mipsin patentoitu matalakitkakerros. Maailmanluokan turvajärjestelmän lisäksi suojakypärässä on myös 12 tuuletusaukkoa sekä älykkäät napsautuskiinnikkeet otsalampulle, kuulosuojaimille, visiirille, visiirisuojalle ja niskasuojalle.
Asiakkaiden tarpeiden mukaan suunniteltu tuote- ja palveluvalikoima. Verkkokauppa ja nopeat toimitukset Suomen varastolta. Omat Storet ja kattava jälleenmyyjäverkosto.
Työturvallisuuden varmistaminen ja sen kehittäminen on tärkein tehtävämme. Tunnistamme riskit ja tarjoamme ratkaisut ennaltaehkäisyyn.
Koulutetut asiantuntijat auttavat valitsemaan oikeat suojaimet oikeaan työtehtävään. Turvallisten työpäivien puolesta jo yli 40 vuoden ajan.
Skydda Suomi Oy
Tupalankatu 3
15680 Lahti
Asiakaspalvelu
0201 523 200
Arkisin 08.00-16.00
Muut yhteystiedot
Vaatimustenmukaisuusvakuutukset (DOC)
Tietosuojaseloste