2022_w00_info_newsletter_cutting_hero_900x300

Veitsien, partakoneen terien tai muiden terävien esineiden kuten metallilevyjen aiheuttamat viiltovammat ovat yleisiä työympäristöissä ja ovat usein sairausloman syy. Jänteen tai nivelsiteen katkeaminen voi tarkoittaa pitkää sairauslomaa tai pahimmassa tapauksessa elinikäistä työkyvyttömyyttä. Tämä on riittävä syy suojata kätemme työtehtävien ja -olosuhteiden luomien riskien mukaisilla suojakäsineillä.

Kokeile aina käsinettä

Kätemme altistuvat monille erilaisille riskeille eri työympäristöissä, joten on tärkeää valita oikeanlainen työkäsine tapaturmariskin minimoimiseksi. Käsineissä on oltava asianmukaiset merkinnät, niillä tulee olla käyttöohjeet ja vaatimustenmukaisuusvakuutuksen on oltava uuden asetuksen mukainen, jotta käsineet täyttävät olemassa olevat vaatimukset. Käsineet eivät saa sisältää haitallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Käsineen valinta voi olla vaikeaa, koska on olemassa monia erilaisia käsinetyyppejä, jotka soveltuvat eri työalueille. Esimerkiksi käsinettä valittaessa sormenpään tuntu ja otepito voivat olla kaksi tärkeää tekijää, jotta voit tehdä työsi kunnolla ja samalla tuntea olosi turvalliseksi. Muita tärkeitä tekijöitä ovat käsineen joustavuus, mukavuus ja kestävyys. Kun tiedät, mikä malli sopii tarpeisiisi, seuraava askel on oikean koon valinta. Tkäsinettä kannattaa aina kokeilla, sillä kaikki kädet ovat erilaisia. Käsine, joka ei istu kunnolla käteen, saattaa aiheuttaa sekä loukkaantumis- että hankausvaaran.

skydda_insta_content_april_cutting_1080x1080px

Viiltosuojauksen eri tasot

Viiltosuojassa on erilaisia ​​tasoja (A-F), jotka on tärkeää tietää työskennellessäsi terävien esineiden kanssa. Se, mitä viiltosuojaustasoa tarvitset, riippuu täysin siitä, mitä työtä aiot tehdä ja kuinka suuri riski on. Jos olet epävarma, kysy työpaikan työturvallisuusedustajalta. Alla yleisiä ohjeita, jotka ovat vain suuntaa antavia:

Viiltosuojaustaso A-B: Varastotyöt, kevyet kokoonpanotyöt
Tasot A ja B riittävät normaalisti pienemmän riskin töihin.

Viiltosuojaustaso C-D: Auton kokoonpano, rakennustyöt, öljy- ja kaasutyöt
Tasot C ja D riittävät yleensä keskisuurten riskien työhön.

Viiltosuojaustaso E-F: Työskentely raskaan teollisuuden, metallin ja lasin valmistuksessa
Tasot E ja F riittävät yleensä riskialttiisiin töihin.

Vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä leikkauskäsinettä valitessa

  1. Tee kokonaisvaltainen riskiarvio työympäristöstä – missä ovat suurimmat riskit?

  2. Arvioi eri työvaiheet – mitä teräviä esineitä siellä on ja millaisille ​​viiltovammoille käyttäjä voi altistua? Onko mahdollista suorittaa työ muulla tavalla viiltovammariskin poistamiseksi?

  3. Tee arvio siitä, mitä ominaisuuksia käsineellä tulisi olla työvaihetta varten, esim. materiaali- tai viiltosuojaustaso.

Käytä oikeanlaisia viiltosuojakäsineitä yllä olevan arvion perusteella.

LUE LISÄÄ VIILTOSUOJAUKSESTA

Skydda suosittelee

Sijoitus oikeanlaiseen työkäsineeseen maksaa itsensä takaisin pitkällä tähtäimellä!

Vähennä tärinävaurioiden riskiä

Tärinät ovat kiinteiden esineiden kuten moottoroitujen koneiden edestakaisia ​​liikkeitä ja iskuja. Tärinät jaetaan yleensä kahteen päätyyppiin:

  • Koko kehon värähtelyt vaikuttavat koko kehoon. Ne tarttuvat, kun henkilö seisoo tai istuu tärisevällä pinnalla, kuten ajoneuvossa tai liikkuvassa koneessa.
  • Käsien ja käsivarsien tärinää esiintyy, kun henkilö työskentelee kädessä pidettävien koneiden tai työkalujen kanssa.

On monia ammatteja, joissa käytetään täriseviä työvälineitä esim. puusepät (pistosaha, pyörösaha, pora), asentajat, hitsaajat ja mekaanikot (hiomakone, mutterinväännin), peltityöläiset (niittipistooli) sekä puisto- ja kiinteistönhoitajat (raivausaha, moottorisaha, ruohonleikkuri).

Neljä vinkkiä tärinävaurioiden riskin minimoimiseksi

  1. Kun ostat koneita tai työkaluja, vertaa niiden tärinäarvoja ja valitse hinta-laatusuhteeltaan sopivin vaihtoehto.

  2. Ota käyttöön työnkierto vähentääksesi tärinäaltistumista.

  3. Useimmilla koneilla ja työkaluilla on raja-arvo, jota ei saa ylittää. Selvitä koneiden raja-arvot ja opasta käyttäjää.

  4. Varmista, että käyttäjä käyttää aina tärinänvaimennuskäsineitä, kun hän on alttiina tärinälle.

skydda_content_april_guide_vibro_1080x1080px

GUIDE VIBROTM

Tärinä ​​voi aiheuttaa vakavia vammoja pitkällä aikavälillä. Guide on kehittänyt käsineen, Guide VIBRO™, joka tarjoaa poikkeuksellisen suojan tärinää vastaan. Käsineen hyvä istuvuus ja kohokuvioinen otekuvio antaa käyttäjälle hyvän otepidon. Käsine on notkea ja tarjoaa hyvän sorminäppäryyden rakennus- ja kokoonpanotöissä.

Älä heitä likaisia ​​työkäsineitä pois!

Heitätkö työkäsineesi pois, kun ne ovat likaiset? Pidennä niiden käyttöikää pesemällä käsineet. Se säästää rahaa ja edistää ilmastoa. Yleensä voit pestä käsineet 3-4 kertaa ilman käsineiden suojaustason muuttumista. Toinen tapa on investoida laadukkaampiin käsineisiin.

Kirjoitettu 28/09/ 2022