Artikkeli_hero_Eemeli_Polvela_640x250px_2

Nuoria lupauksia on ilo auttaa uralla eteenpäin, joten Skyddalle oli helppo päätös lähteä tukemaan Eemelin matkaa kohti World Skills 2019 ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuja. Eemeli pääsi itse kertomaan kuka on ja mistä kilpailuista onkaan kyse.

Kuka on Eemeli Polvela?

Olen 19-vuotias Kurhilassa asuva puuartesaani ja puuseppä. Peruskoulun jälkeen opiskelin puuartesaaniksi Koulutuskeskus Salpauksessa ja valmistuin tammikuussa 2018. Jatkoin opiskelua ja puolen vuoden päästä olin suorittanut myös puualanperustutkinnon. Tutkintoa suorittaessa kuulin Huippis-polusta, joka mahdollistaisi insinööriopinnot ammattikorkeakoulussa kahdessa vuodessa, koska pohjalla oli jo vaaditut kolme vuotta ammattikoulussa sekä vaaditut 30 pistettä avoimia amk-opintoja. Tällä hetkellä opiskelen puutekniikan insinööriksi Lahden ammattikorkeakoulussa ja tarkoitus on valmistua keväällä 2020.

Pienestä pitäen puutyöt ovat kiehtoneet minua, joten uravalintani on ollut aina selvä. Olen aina tiennyt mitä haluan ja jos jotain haluan, olen sen myös kovalla työllä saavuttanut. Tästä syystä tähän kilpailuunkin lähdetään täysillä. Tykkään myös olla kaikessa mahdollisessa mukana, niin koulussa, töissä kuin vapaallakin. 

Miksi otit yhteyttä Skyddaan?

Skills Finland ry on valinnut minut karsintojen kautta Suomen edustajaksi World Skills -ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka järjestetään 22.–27.8.2019 Venäjällä Kazanissa. Kilpailut järjestetään joka toinen vuosi eri puolilla maailmaa. World Skills on arvostettu maailmanluokan tapahtuma, joihin odotetaan noin 250 000 kävijää. Kilpailuihin osallistuu yli 1000 kilpailijaa jopa 30 eri maasta 50 eri ammattilajissa. Kilpailuja ja siihen valmistautuvaa Suomen maajoukkuetta voi hyvin verrata urheilupuolen olympialaisiin tai maailmanmestaruus kilpailuihin.

Koulutuskeskus Salpaus valmentaa minua omassa lajissana huonekalupuuseppä ja valmentajanani toimii lajipäällikkö Marko Varjos. Huonekalupuusepän lajissa on vuonna 2015 saavutettu hopeamitali. Kilpailuvalmentautumisesta sekä matkoista syntyy kuluja. Salpaus kattaa niitä osaltaan, mutta tarvitsin lisäksi ulkopuolisia tukijoita niin materiaalien, työkalujen kuin myös rahan muodossa.

Skydda nimi on tullut tutuksi, kun olen liikkunut paljon Lahdessa Holman alueella. Olen usein tutkinut Skyddan verkkosivuja ja siltä pohjalta osasin ottaa Skyddaan yhteyttä, kun hain sponsoria henkilönsuojaimille.

Onko sinulla aiempaa kilpailukokemusta?

Aikaisempaa kisakokemusta minulla on Taitaja kilpailuista, joissa olen ollut useampana vuonna. 2018 sijoituin tiukassa SM-kilpailuissa viidenneksi.

Millä mielin kohti elokuuta?

Hieman pelottavilla mutta innostavilla fiiliksillä mennään elokuuta kohti. Ajattelen tämän samalla tavalla, kuin normaalin työn ja siksi paneudun asiaan kovasti, jotta reissu onnistuisi mitalien kera. Odotan reissua kovasti koska tulee olemaan ikimuistoinen kokemus.

Eemelin matkaa voi seurata hänen omassa blogissaan

Kirjoitettu 07/01/ 2019