Hub_artikkeli_Lotta_Harala_900x500Naisten 100 metrin aitajuoksussa Suomen mestaruuden vuonna 2017 voittanut Lotta Harala on rakentanut itselleen vakuuttavan henkilöbrändin, jonka avulla hän pystyy tarjoamaan yhteistyökumppaneilleen näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Yksi Lotan kauden 2020 yhteistyökumppaneista on Skydda, joka kuuluu Pohjois-Euroopan johtaviin henkilösuojainten toimittajiin.

Tamperelaisen aitajuoksija Lotta Haralan, 28, iloisesta olemuksesta ei ihan heti uskoisi, että takana on selkäleikkaus, pitkä kuntoutus ja kahden kauden mittainen kisatauko. Korona-pandemia laittoi malttamattomana paluutaan odottavan urheilijan arjen uusiksi: ulkomailla järjestettävät harjoitusleirit peruttiin, ohjelma ja aikataulut päivitettiin ja harjoittelupaikka vaihtui. Kun kevään poikkeusolojen aikaan epävarmuus ravisteli koko maailmaa, Lotalle tarjoutui mahdollisuus höllentää henkisesti.

— Kun ei tiedetty mitä tapahtuu ja koska tapahtuu, niin tuli tosi paineeton fiilis. Menen herkästi suoritusmoodiin ja elän välillä turhankin kontrolloidusti, joten tämä kaikki teki munlaiselle urheilijalle tosi hyvää, hän kuvailee.

Harjoittelu on sujunut talvesta saakka nousujohteisesti, ja vaikeudet selättänyt urheilija kertoo olevansa nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan. Uusi alku on tunteita täynnä.

— Nyt kun mulla on mahdollisuus onnistua, niin samalla on myös pieni paine, että nyt en halua epäonnistua. Kunpa osaisin pitää saman rentouden fiiliksen myös kisakaudella, joka löytyi poikkeusoloissa harjoitellessa, Lotta miettii.

Kun kansainväliset yleisurheilukilpailut on peruttu, urheilukansa seuraa kotimaisten stadioneiden tapahtumia entistä suuremmalla mielenkiinnolla. Suomalaisnaisten aitajuoksu on melkoinen jännitysnäytelmä niin juoksijoille kuin heidän kannustajillensakin.

— Meillä on Suomessa niin kova taso, etten juuri jäänyt harmittelemaan kansainvälisten kisojen peruuntumista, Lotta sanoo.

Urheilija ja yhteistyökumppani jakavat samat arvot

Lotan ura on tarina periksiantamattomuudesta ja sinnikkyydestä. Hän on rakentanut itselleen henkilöbrändin, joka kiinnostaa muun muassa yli 40 tuhatta Instagram-seuraajaa. Erilaiset yritykset ja tahot lähestyvät Lottaa usein, koska hänellä on someverkostojensa ansioista oivat mahdollisuudet toimia vaikuttajamarkkinoijana.

— Olen halunnut jo ihan nuoresta saakka olla rehellinen itselleni ja tehdä yhteistöitä hyvällä fiiliksellä ja omatunnolla. Olen joutunut myös kieltäytymään, mutta siten saanut pidettyä oman linjani. Vaikuttajamarkkinointityyppisiin yhteistöihin en juuri lähde, koska haluan antaa tilaa ja näkyvyyttä omille pääyhteistyökumppaneilleni, Lotta kertoo.

Yksi Lottaa sponsoroivista yrityksistä on henkilösuojainten toimittaja Skydda Suomi Oy. Yhteistyötä oli helppo lähteä työstämään, koska urheilijalla ja yrityksellä oli samat arvot.

— Huippu-urheilussakin on todella tärkeää olla turvalliset ja asiaankuuluvat varusteet. Niiden avulla päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Arvostan omissa varusteissani sitä, mitä Skydda tuotteillensa lupaa, Lotta summaa.

Lotta peräänkuuluttaa omissa yhteistöissään aitoutta ja luontevuutta. Sosiaaliseen mediaan ei voi postata ihan mitä sattuu.

— Omia seuraajiansa ei saa aliarivoida — he kyllä näkevät mikä on päälleliimattua ja mainosmaista. Vaikken käytä Skyddan varusteita työssäni, pystyin hyödyntämään niitä terassiprojektissa ja juhannussaunan halonhakkuussa. Näistä aidoista tilanteista sitten postasin ja se sopi tosi luontevasti omiin somekanaviini, joita päivitän rennon rehellisellä ja humoristisellakin otteella, hän kertoo.

Hub_artikkeli_Lotta_Harala_somejaot_900x400Lotan terassiprojektin tuloksiin voit tutustua hänen Instagram-tilillään @lottaharala

Hyvä ja palkitseva sponsorisuhde on ennenkaikkea vastavuoroinen. Sponsoreilta saatujen varojen avulla urheilija pystyy urheilemaan päätoimisesti ja sponsori saa urheilijan kautta muun muassa näkyvyyttä ja muuta oikeaa hyötyä. Lotta käy mielellään vaikkapa puhumassa yhteistyökumppaneidensa tapahtumissa tai vetämässä hyvinvointipäiviä. Tämän vuoden nousujohteinen kevät onnistumisen kokemuksineen on herkistänyt Lotan miettimään onnekasta asemaansa.

— Tiedostan sen joka päivä, että ammattimainen urheilijuus ja elämäntyylini on täysin yhteistyökumppaneideni mahdollistamia. Olen valtavan kiitollinen ja onnellinen, että olen saanut matkalle mukaan ihmisiä ja tahoja, jotka uskovat muhun, Lotta sanoo.

Tule mukaan seuraamaan Lotan uraa Instgramiin

Skyddan matkaa työturvallisuuden kehittäjänä voit seurata Instagramissa, Facebookissa sekä LinkedInissä

Kirjoitettu 29/07/ 2020