Skydda_uutiskirje_2020_05_imagokuva_11_hero_900x300px

UV-säteilyn määrä kasvaa kevään myötä ja kesällä lukemat ovat huipussaan. Vaikka auringosta tuleva säteilyn määrä olisi heikkoa, kevättalven hangilta ja kesällä märältä asfaltilta heijastuva ultraviolettisäteily on jo merkittävää.

Ihmisen katse on suuntautunut niin, että säteilyä kertyy alaviistosta runsaasti. Tällöin mm. vedestä heijastuu suoraan silmiin suuri määrä säteilyä. Voimakas UV-säteily voi aiheuttaa silmän sarveiskalvon tulehdusta eli niin sanottua lumisokeutta. Oireina ovat muun muassa sidekalvon punoitus, valonarkuus, lisääntynyt kyyneleritys ja kipu.

Millaiset ovat hyvät aurinkolasit työhön?

Suojalasien EN 172 standardin mukaan merkityt versiot ovat ammattikäyttöön hyväksyttyjä aurinkolaseja, eli yhdistelmä suoja- ja aurinkolaseista. Näiden suojalasien kaareva urheilullinen muotoilu suojaa hyvin myös sivulta tulevalta säteilyltä, jolloin suojaus on yleensä paljon parempi kuin tavallisilla aurinkolaseilla. Koska suojalasit ovat lisäksi testattu erilaisia kovia iskuja, ja usein myös kemikaaleja ja äärilämpötiloja vastaan, ne ovat turvallinen valinta myös urheiluun ja vapaa-aikaan.

Suojalasin linssin värillä on väliä

Suojalasien linsseistä voidaan valmistaa käytännössä minkä väriset tahansa. Käyttömukavuudeltaan parhaita ovat harmaat, ruskeat ja vihertävän harmaat, sillä ne pitävät värimaailman neutraalina.

Harmaat linssit ovat yleiskäyttöön sopivat. Ne eivät muuta värejä, mutta vähentävät silmään kulkeutuvaa valoa ja kirkkautta. Ruskeat ja keltaiset linssit parantavat kontrastia. Tummat, peilipintaiset linssit vähentävät huomattavasti kirkkautta.

Keltainen linssiväri parantaa kontrastia, jolloin näet ääriviivat selkeämmin. Keltaiset linssit toimivat kaikissa olosuhteissa sisällä, ulkona ja myös hämärässä jopa kirkasta linssiä paremmin.

Mitä tarkoittaa polarisoiva linssi?

Polarisoiva linssi poistaa vaakasuorien pintojen heijastusta. Se päästää vain osan säteilystä läpi, joko pystysuuntaisen tai vaakasuuntaisen. Tällaista voi kohdata esimerkiksi sateenjälkeisellä tiellä, veneillessä tai talvisin hangilla. Polarisointi auttaa näkemään pinnanmuodot ja ympäristön terävämmin.

TUTUSTU Skyddan suojalasivalikoimaan täällä


Anna asiantuntijan auttaa oikeiden suojalasien valinnassa

Tule käymään Skydda Storella tai ota yhteys asiakaspalveluun tai Turvallisuus- ja asiantuntijatiimiin.

Kirjoitettu 08/06/ 2020